Entre Terres Palestines

Exposició mòbil a càrrec de Penedès amb Palestina.
Un recorregut per les diferents problemàtiques de l'ocupació i com actua en algunes parts del territori.

Maquetació, il·lustració

L'exposició necessita poder-se moure per diferents poblacions i espais per tant, es planteja un format mòbil fàcilment adaptable a les diverses sales d'exposició on es pugui muntar. Està conformada per 15 plafons impresos sobre cartró d'abella, cadascun explicant la realitat de l'ocupació israeliana des de diferents pobles i localitzacions dels territoris palestins.

Els cultius d'oliveres són la principal font d'ingressos del poble palestí així com un símbol identitari tan preservat en la seva història com al present. Per això s'opta pel verd oliva a l'hora de generar una estètica adequada amb la temàtica del contingut, acompanyat d'il·lustracions lineals de branques d'olivera.

Pel que fa a les fotografies, s'utilitza imatges capturades per les pròpies brigadistes que van ser al territori durant les brigades del 2018 i 2019.

Es busca una maquetació focalitzada en l'agrupació dels continguts en blocs diferenciats per a guiar el visitant per un recorregut visual amè i entenedor.

Per tal de promocionar l'exposició es dissenyen flyers impresos sobre un paper texturitzat per transmetre una sensació natural i rústica.

" Quan torneu expliqueu el que està passant aquí"

Logo PAP

Penedès amb Palestina és un col·lectiu horitzontal, assambleari i autogestionat format a principis de l'any 2019 en suport a la causa palestina. Fan xerrades, organitzen actes de sensibilització, entre moltes d'altres coses sempre partint de la seva experiència personal i col·lectiva. Estan en coordinació amb BDS (Boicot Desinversions i Sancions) i amb les altres entitats del territori lluiten contren l'apartheid que l'estat d'Israel està perpetrant sobre el poble palestí.

Logo reco

La Recolectiva és un col·lectiu autònom d'activistes amb seu a Catalunya que organitzen activitats i campanyes de solidaritat i resistència a Palestina. Son un altaveu més de la causa palestina. A través de l'autogestió financien les seves accions als territoris ocupats palestins mitjançant els diferents esdeveniments que organitzen, principalment a Catalunya i en altres regions europees. El 2015 van enviar la seva primera brigada a Palestina per donar suport a la collita d'olives, a partir d'aquell moment s'inicia i consolida el projecte, amb la participació anual en la recollida d'olives fins a dia d'avui.